Webdesign Marijke Eken, © 2011 i.s.m Eye-T webdesign
   
 

Alle teksten en foto´s zijn copyright Marijke Eken, tenzij anders vermeld. Niets mag worden vermenigvuldigd zonder toestemming van Marijke.

 

Kabouter gekte

Heel erg lang geleden, voordat ik naar de Tehatex ging, heb ik een jaar akte K gevolgd. Akte K heette ook wel 'Nuttige Handwerken voor Meisjes'. Op deze  1 jarige opleiding leerde je de kneepjes van het vak kennen. Geen gefiedelderiedel of gefriemel maar echt ouderwets en degelijk handwerk zoals naaien, haken, breien enz.

Nu had ik niets tegen degelijkheid van een techniek maar wel tegen ouderwetse lesmethoden en daar botste het nog wel eens tussen mij en de lerares. In ieder geval op het einde kon je examen doen in drie vakken. In die tijd had ik nog verschrikkelijke examenvrees dus stress alom tegen de tijd dat het examen naderde. Maar er ging een heleboel mis. Op de dag van het examen werd ik ongesteld en dat waren niet mijn beste dagen.  De witte broek die ik had gewassen en wilde strijken verbrandde onder mijn handen op de strijkplank en tot overmaat van ramp reed ik mee met een medecursiste die net haar rijbewijs had gehaald en de verkeerde afslag nam zodat we ook maar net op tijd bij de examenlocatie waren, maar helaas niet die van mij.

De eerste de beste automobilist hield ik aan om mij naar daar en daar te brengen en ik was 5 minuten te laat. Alle goede plekken waren bezet dus ik moets op de donkerste plek gaan zitten. Er waren 3 opdrachten. Een kindermutsje naaien, een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje borduren en een kaboutermutsje haken. Naaien was niet mijn sterkste kant maar borduren en haken zeker wel.

Toch ben ik gezakt.!! Onvoldoende voor naaien en haken. Onvoldoende voor naaien? Tja dat kon ik nog wel begrijpen maar voor het haken? Ik stapte op de examencommissie af en vroeg naar de onvoldoende voor het gehaakte kaboutermutsje. Het mustje was te groot, zei een benepen dame. Ik: hoezo te groot? De dame: gewoon te groot voor een kabouter. Ik was perplex en zei verontwaardigd: weet u dan hoe groot een kabouter is? Dan bent u zeker de enige die dat weet!

Daar stond ik dan, zonder diploma en de wetenschap dat mijn kaboutermuts te groot was! Het examen mocht ik niet overdoen maar wel een jaar de cursus. Nou daar had ik geen zin in en heb me bij de TeHaTeX aangemeld.

 

Gepubliceerd op: 28-02-2011


Terug naar vorige