Webdesign Marijke Eken, © 2011 i.s.m Eye-T webdesign
   
 

Alle teksten en foto´s zijn copyright Marijke Eken, tenzij anders vermeld. Niets mag worden vermenigvuldigd zonder toestemming van Marijke.

 

Lente

Het wordt lente. De temperatuur gaat omhoog. De zon schijnt en is al lekker warm. Het is een genot om buiten te zijn na de strenge winter. Deze week zal het lente blijven, wordt gezegd. De wilde kleine narcissen met hun delicate geur zie je hier en daar verschijnen naast de narcissen in verschillende tuinen.

Crocussen staan al wat langer te pronken in hun lila en witte pracht met die typische oranje meeldraden. Op dit moment staan velden vol crocussen in Iran te bloeien en de meeldraden worden geplukt om het kostbare saffraan te verkopen. Saffraan wordt in Iran veel in gerechten gebruikt. Niet alleen om er rijst prachtig geel mee te kleuren maar ook als kruid. Saffraan verspreidt een zachte, kruidige geur. Het wordt ook als kleurstof gebruikt voor textiel maar dan in hele kleine hoeveelheden want het is te kostbaar om dit niet in gerechten te gebruiken. Het schijnt ook gezond te zijn.

Gepubliceerd op: 22-03-2011


Terug naar vorige