Webdesign Marijke Eken, © 2011 i.s.m Eye-T webdesign
   
 

Alle teksten en foto´s zijn copyright Marijke Eken, tenzij anders vermeld. Niets mag worden vermenigvuldigd zonder toestemming van Marijke.

 

Fiber Hond

Dit is Jolie, onze 3 jaar oude hond. Ze is een dominant lid van onze familie hoewel ze de laagste in rang is. Zo nu en dan probeert ze de hoogste in rang te zijn. Veel meer dan onze Toby en Charley ooit hebben gedaan.

Maar ze is een schoonheid niet alleen vanwege haar goede karakter maar ook omdat ze prachtig, glanzend en gekruld haar heeft. Ongeveer twee maal per jaar moet ik haar knippen. Haar haar vervilt op haar lichaam, vooral op een regenachtige dag maar ook met en op wol.

Het haar is niet lang genoeg om mooi en gelijkmatig te vervilten, alhoewel kleine bolletjes prima vilten. Met Jolie´s haar zullen het altijd kleine projektjes zijn die ik uitvoer. Een knipbeurt levert namelijk niet zo veel op. (Haar fokker heeft 14 van deze honden en ze heeft ooit een grote zak met haar voor mij verzameld maar die moet echt in de schuur want hondenhaar heeft nu eenmaal een onaangenaam luchtje en Jolie wordt een beetje al te druk van de verschillende geuren.)

Met een beetje hulp van wat stiksels vilt het haar op merinowol tamelijk goed en stevig.
Zie foto.

Gepubliceerd op: 20-02-2011


Terug naar vorige