Webdesign Marijke Eken, © 2011 i.s.m Eye-T webdesign
   
 

Alle teksten en foto´s zijn copyright Marijke Eken, tenzij anders vermeld. Niets mag worden vermenigvuldigd zonder toestemming van Marijke.

 

Eucalyptus verven, printen

De geur van Eucalyptusbladeren in de borrelende pot vult het hele huis. Een opwekkende, soms wat harde geur maar er zitten dan ook heel veel bladeren in de kookpot. De geur is welbekend maar ook de kleur? De bladeren geven een prachtig zacht oranje bij een korte tijdsduur, helder oranje als de wol langer in de pot zit en donker oranje wanneer de wol verzadigd is met de kleur. Ik ben verliefd op de Eucalyptus.

De hele winter heb ik besteed aan het verven met Eucalyptus, het printen van de bladeren op vooral vilt en losse wol. India Flint gebruikt veel Eucalyptus en ze mag zich gelukkig heten dat ze deze bladeren in AustraliŽ kan verzamelen. Hier zijn we aangewezen op de bloemist. In mijn tuin staat een Eucalyptusboompje dat het deze winter ook heeft gered omdat ze op een plek staat dat een micro-warm klimaat verspreidt,  maar ze groeit me te langzaam en plukken van het boompje wil ik voorlopig nog niet doen. Een kaal boompje zou er achterblijven want je hebt veel bladeren nodig om dit heerlijke oranje te krijgen.

 

Gepubliceerd op: 29-02-2012


Terug naar vorige