Webdesign Marijke Eken, © 2011 i.s.m Eye-T webdesign
   
 

Alle teksten en foto´s zijn copyright Marijke Eken, tenzij anders vermeld. Niets mag worden vermenigvuldigd zonder toestemming van Marijke.

 

Verftuin

Nog enkele jaren geleden woonden wij op een oude boerderij met lappen grond en een schitterende tuin die we helemaal zelf hebben aangelegd. We maakten er borders met lievelingsplanten en plantten er meer dan 33 bomen. Helaas hebben we het moeten verkopen en nu woon ik even fraai maar met minder gond.

Vandaag heb ik een stuk gras vrij gemaakt om er planten in te poten die ik voor ecoprinten wil gebruiken. Zo had ik al de Vlinderstruik maar nu heb ik ook de donkerblauwe. Verder de zwarte Stokroos, zwarte Kosmea, Solidago ( die een geweldig effect heeft, Ridderspoor, Helianthum en de Papaver Orientalis naast de Verbena en Lavendel.

Volgend jaar gaan hier de zaden van Afrikaantjes en Goudsbloemen bij en de Japanse Indigo dat zijn eenjarigen in dit klimaat. Voor de rest ben ik goed voorzien. Ik woon vlak bij een metaalafval bedrijf waar ik mooie stukjes ijzer voor niets kan krijgen. Bovendien is de weg daarnaartoe bezaaid met eiken, berken, bramen en het boerenwormkruid en st. janskruid tiert er als onkruid. Bij het bejaardenhuis staan twee walnoten die ik mag plukken zodat ze het zelf niet hoeven te doen als ik ook de bladeren mee wil nemen. Nou ja, geen probleem.

 

Gepubliceerd op: 27-07-2011


Terug naar vorige