Webdesign Marijke Eken, © 2011 i.s.m Eye-T webdesign
   
 

Alle teksten en foto´s zijn copyright Marijke Eken, tenzij anders vermeld. Niets mag worden vermenigvuldigd zonder toestemming van Marijke.

 

Vilten vroeger en vertrouwen

Tegenwoordig ga je achter je PC zitten en zoekt wat je wilt aanschaffen.....ik vind altijd wat ik wens al zijn het de gekste dingen maar de wens om de gekste dingen te verwerken neemt af......ik ga meer en meer terug naar de basis......het fundament, het stevig gegroeide, gewortelde vertrouwen in mijn eigen kunnen......vurig gevormd door het leven te leven .....vallen en weer opstaan, 2 stappen voorruit, 3 stappen terug, de sprong over het diepe water maken om er af en toe weer in te vallen. Zwemmend naar de overkant waar het leven zelf weer wacht.......

20 Jaar geleden toen ik begon met vilten, was het niet zo gemakkelijk als nu om aan pigmenten te komen zodat ik de wol zelf kon verven. De kleuren wol waren eveneens beperkt en nooit naar mijn zin. Een bekend Duits merk haalde al snel haar pigmentenserie uit de produktie zodat het zelf verven van wol er niet gemakkelijker op werd.  Het nieuwe botanische verven was nog niet op gang gekomen. Boeken over vilten bestonden er wel: Inge Eversís boek en het bekende boek van Mary Buckett. Internet had ik in 1994 nog niet en was trouwens nog lang niet echt op gang in Europa.  In bladen naar advertenties zoeken en in het buitenland of bij een hobby schaapsteler wol bestellen.  Een groot handelsbedrijf in Nederland verkocht toen merinowol, kameelhaar en wat buitenlandse wolsoorten waarvan de kwaliteit   niet te vergelijken was met de tegenwoordige wol. 

Toch had dat wat dat fervent zoeken, zo anders dan zoeken op het world wibe web.


 

Gepubliceerd op: 28-01-2014


Terug naar vorige